Inloggen Aanmelden

De lekkerste bruschetta

  • 4beoordelingen
  • 325keer bewaard
  • 20min

Een verrukkelijk recept voor een Italiaans hapje dat al jarenlang wordt herzien en aangepast. Deze versie is met tomaten en gesmolten mozzarella. Hopelijk vindt u het lekker...

robynne

Ingrediënten
Porties: 12 

  • 1 baguette
  • 3 tomaten, zaad verwijderd en in stukjes
  • 1 ui, fijngesneden
  • 1 teentje knoflook, gehakt
  • 1/2 theelepel gedroogde basilicum
  • 1/2 theelepel gedroogde oregano
  • 1 snufje zout
  • 1 mespuntje gemalen zwarte peper
  • 250 gr mozzarella, in plakjes

Bereidingswijze
Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:20min 

  1. In een kleine mengkom tomaat, ui, knoflook, basilicum, oregano, zout en peper grondig mengen. Afdekken en in de koelkast zetten.
  2. De oven voorverwarmen op 190°C/gasstand 5.
  3. Een stokbrood diagnonaal in 12 plakken snijden. Het brood over een bakplaat verdelen en 5 minuten in de oven goudbruin roosteren. De ovenstand verlagen naar 125°C/gasstand 1/2.
  4. Het tomatenmengsel gelijkmatig over het brood verdelen en deze vervolgens beleggen met plakjes mozzarella. De bakplaat in de oven schuiven en bakken tot de kaas smelt en zich over de tomaat verspreid (ong. 2 minuten). Direct serveren.

Video

Bekijk ook onze video van een recept voor klassieke bruschetta, met tomaten en basilicum. Klik hier voor de video!

Vergelijkbare recepten

Beoordelingen (4)

Chantal
van
21

Ik heb geraspte mozzarella gebruikt, maar het was in ieder geval erg lekker. Gebruik goeie tomaten (niet van die waterige). - 09 aug 2010

Chantal
van
13

Andere ingrediënten gebruikt. Ik heb geraspte mozzarella gebruikt, maar een halve ui en verse basilicum ipv gedroogde. - 09 aug 2010

lwissink
van
2

Heel lekker!! - 25 jan 2014

Jouw beoordeling

Waardeer met sterren

Meer collecties