Eenvoudig geroosterde lamsbout

    Eenvoudig geroosterde lamsbout

    7keer bewaard
    3uur10min


    46 personen hebben dit gemaakt

    Smaakvol en sappig. Perfect voor een zondagse lunch of met Pasen.

    Ingrediënten
    Porties: 9 

    • 1 grote lamsbout
    • zout en gemalen zwarte peper naar smaak
    • 175 gr Engelse mosterd
    • 1 scheutje worcestersaus
    • 2 eetlepels bloem
    • 4 teentjes knoflook, in plakjes

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 3uur  ›  Klaar in:3uur10min 

    1. De oven voorverwarmen op 170°C/gasstand 3.
    2. Het lamsvlees royaal met zout en peper bestrooien. De bout vervolgens helemaal met mosterd insmeren en bestrooien met een dun laagje bloem. Leg de bout vervolgens in een braadslee en verdeel stukjes knoflook over de bovenkant. Naar smaak worcestersaus erover druppelen.
    3. Onafgedekt in de voorverwarmde oven tot gewenste gaarheid roosteren (ong. 20 minuten per 500 gr voor medium rare). Leg de bout op een warme schaal en gebruik het braadvet om met wat bloem en water een jus te maken. Op smaak brengen met zout en peper.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren