Farfalle met worst en kool

    Farfalle met worst en kool

    1keer bewaard
    35min


    65 personen hebben dit gemaakt

    Dit eenvoudige maar toch heerlijke pastagerecht is uitermate geschikt voor een koude winteravond. Gebruik groene kool of cavolo nero als je dat wenst.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 500g farfalle pasta
    • 75g boter
    • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
    • 500g worst, in plakjes gesneden
    • 1 grote groene kool, fijngesneden
    • zout en versgemalen zwarte peper naar smaak
    • 4 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 25min  ›  Klaar in:35min 

    1. Vul een grote pan met water en een beetje zout en breng aan de kook op hoog vuur. Zodra het water kookt, voeg je de pasta toe en breng weer aan de kook. Kook in 12 minuten, zonder deksel, onder af en toe roeren, al dente gaar. Giet de pasta af.
    2. Smelt de boter in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de knoflook en worst toe. Bak tot de worst niet meer roze is, ongeveer 5 minuten. Voeg de kool toe; breng op smaak met zout en peper; bak tot de kool zacht is, ongeveer 15 minuten. Roer de pasta erdoor; verwarm goed door, in ongeveer 5 minuten. Bestrooi met parmezaanse kaas en dien direct op.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren