Finse Pulla

    Finse Pulla

    20keer bewaard
    3uur20min


    188 personen hebben dit gemaakt

    Een uniek brood met een zoete smaak dat bijzonder leuk is om weg te geven met kerst! Het duurt ongeveer 4 uur om te maken, dus neem voldoende tijd hiervoor.

    Ingrediënten
    Porties: 36 

    • 500ml melk
    • 125ml warm water (45 graden C)
    • 1 zakje (7 gr) droog bakkersgist
    • 200 gr rietsuiker
    • 1 theelepel zout
    • 1 theelepel gemalen kardemom
    • 4 eieren, losgeklopt
    • 1 kilo bloem, of meer indien nodig
    • 125g boter, gesmolten
    • 1 ei, losgeklopt
    • 2 eetlepels rietsuiker

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 30min  ›  Extra tijd: 2uur20min  ›  Klaar in:3uur20min 

    1. Verwarm de melk in een kleine steelpan tot het gaat borrelen, haal dan van het vuur. Laat tot handwarm afkoelen.
    2. Los het gist op in het warme water. Roer de handwarme melk, suiker, zout, kardemom, 4 eieren en genoeg bloem om een beslag te maken (ongeveer 300g). Mix dit tot het deeg glad en elastisch is. Voeg nog 500g bloem toe en mix goed door; het deeg moet glad en glanzend lijken. Voeg de gesmolten boter toe en meng goed door. Mix goed door tot het deeg glanzend is. Meng de resterende bloem erdoor tot het een stevig deeg is.
    3. Leg het deeg op een bebloemd oppervlak, dek af met een omgekeerde kom en laat 15 minuten rusten. Kneed het deeg tot het glad en satijnachtig is. Leg in een licht ingevette mengkom en rol het deeg om zodat het vettig wordt. Dek af met een schone theedoek. Laat rijzen op een warme plek tot het in volume verdubbeld is, in ongeveer 1 uur. Druk het deeg dan plat en laat nogmaals rijzen tot het bijna verdubbeld is.
    4. Leg weer op een met bloem bestrooid oppervlak en verdeel in drie stukken. Verdeel elk stuk weer in drie stukken. Rol elk deel uit tot een reep van 30 tot 40 cm. Vlecht 3 repen tot een brood. Zo krijg je 3 gevlochten broden. Leg de broden op ingevette bakplaten. Laat 20 minuten rijzen.
    5. Smeer elk brood in met wat ei/water mengsel en bestrooi met suiker.
    6. Bak 25 tot 30 minuten op 200 C / gasovenstand 6. Controleer regelmatig of de bodems niet aanbranden.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren