Franse runderstoofschotel

    Franse runderstoofschotel

    15keer bewaard
    1uur25min


    518 personen hebben dit gemaakt

    Een stevige stoofschotel die zowel snel als eenvoudig te bereiden is.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 675 gr runderstoofvlees, in stukken
    • 4 eetlepels bloem
    • 2 eetlepels plantaardige olie
    • zout en versgemalen zwarte peper naar smaak
    • 2 blikjes (400 gr) tomaatblokjes
    • 400 ml runderbouillon
    • 4 wortels, gehakt
    • 2 aardappels, geschild en in stukjes
    • 3/4 theelepel gedroogde tijm
    • 2 eetlepels Franse mosterd

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 1uur15min  ›  Klaar in:1uur25min 

    1. Rundvlees en bloem in een grote plastic zak (geschikt voor etenswaar) schudden tot het vlees een bloemlaagje heeft.
    2. In een braad- of sauspan van 6 liter het rundvlees op een matig hoog vuur in plantaardige olie aanbraden. Naar smaak kruiden met zout en peper.
    3. Tomaat, bouillon, wortel, aardappel en tijm toevoegen. Aan de kook brengen, het vuur matig laag zetten, de pan afdekken en het rundvlees in ong. 1 uur gaar sudderen. Mosterd erdoor roeren en serveren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren