Gebakken brie in bladerdeeg

    Gebakken brie in bladerdeeg

    67keer bewaard
    30min


    229 personen hebben dit gemaakt

    Een geraffineerd en eenvoudig te bereiden voorgerecht of borrelhapje. Serveren met een krokant broodje en gemengd vers fruit, zoals vijgen of druiven.

    Ingrediënten
    Porties: 9 

    • 1/2 pak (500 gr) bladerdeeg
    • 1 stuk (200 gr) brie
    • 4 eetlepels amandelschaafsel

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 20min  ›  Extra tijd: 5min  ›  Klaar in:30min 

    1. De oven voorverwarmen op 180°C/gasstand 4. Een taartvorm van 23 cm licht invetten.
    2. De brie over de breedte halveren, zodat 2 dunnere plakken brie ontstaan. Het bladerdeeg over de taartvorm verdelen. 1 stuk brie met de korstkant naar beneden over het deeg leggen. Een gelijkmatige laag amandelschaafsel over de brie strooien. De andere helft brie met de korstkant naar boven op de amandelen leggen en het deeg rondom de brie wikkelen.
    3. 15-20 minuten bakken en 5 minuten laten afkoelen alvorens te serveren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (2)

    koekje
    van
    8

    Verrassende snack, weer eens wat anders dan een toastje met brie. Heerlijk, die gesmolten brie met de amandelen in een laagje knapperig bladerdeeg. Ik heb het bladerdeeg nog bestreken met wat ei, zodat het een mooie goudgele korst heeft gekregen. Je kunt er puntjes van snijden en serveren met fruit of een chutney, maar is zo ook al heel lekker. - 15 feb 2010

    marikefee
    van
    2

    iedereen vond deze erg lekker! volgende keer denk ik alleen dat ik het in muffin vormpjes doe! maar het zijn eerder 6 porties dan 9. - 25 dec 2012

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren