Asperges met Gorgonzola en geroosterde walnoten

    Asperges met Gorgonzola en geroosterde walnoten

    8keer bewaard
    20min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Een recept voor liefhebbers van asperges: eenvoudig te maken, maar van culinaire kwaliteit! Ik kreeg het recept van mijn schoonmoeder.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 bosje verse asperges
    • 2 eetlepels extra virgin olijfolie
    • zeezout naar smaak
    • 60 gr grofgehakte walnoten
    • 85 gr gorgonzola, verbrokkeld

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:20min 

    1. De oven voorverwarmen op 200°C/gasstand 6.
    2. De asperges afspoelen en het houtige uiteinde verwijderen. Maak de asperges droog en verdeel ze enkellaags over een ondiepe ovenschaal of schaal met antiaanbaklaag. Olijfolie erover sprenkelen en de asperges door de olie rollen. Een klein beetje zeezout erover strooien.
    3. 7-14 minuten in de oven bakken. De baktijd is afhankelijk van de dikte van de asperges. De asperges moeten gaar maar knapperig zijn.
    4. Ong. 3-5 minuten voor de asperges gaar zijn de walnoten in een klein cakeblik in de oven zetten. Let op dat ze niet aanbranden!
    5. Asperges en walnoten uit de oven halen. De warme asperges over 4 kleine borden verdelen en bestrooien met gorgonzola en geroosterde walnoot.
    6. Even laten afkoelen. Op kamertemperatuur zijn de asperges het volst van smaak.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren