Gebraden ham met abrikozen en bruine suiker

    Gebraden ham met abrikozen en bruine suiker

    8keer bewaard
    2uur10min


    254 personen hebben dit gemaakt

    Dit is een sappige gebraden ham met klassieke zoete en mosterd smaken.

    Ingrediënten
    Porties: 20 

    • 1 (5kg) gerookte ham
    • 10 eetlepels donkerbruine basterdsuiker
    • 5 eetlepels abrikozenjam
    • 1 theelepel mosterdpoeder

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 2uur  ›  Klaar in:2uur10min 

    1. Verwarm de oven voor op 140 C / gasovenstand 1.
    2. Leg de ham met de snij zijde naar beneden op een vel aluminiumfolie. Meng de bruine suiker, abrikozenjam en mosterdpoeder in een kleine kom. Smeer hiermee de ham in met een kwast. Bewaar eventuele overgebleven glazuur. Vouw het folie rond de ham en leg op een bakplaat met ribbels.
    3. Braad 2 uur in een voorverwarmde oven, of indien je een andere hoeveelheid hebt; 13 minuten per 500g. Besmeer nog eens met de resterende glazuur 20 minuten voordat de ham klaar is.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren