Asperges Soep

    Asperges Soep

    Foto recept: Asperges Soep
    2

    Asperges Soep

    (74)
    35min


    17 personen hebben dit gemaakt

    Een roomzachte aspergesoep met een prachtige groen kleur. Heerlijk met een krokant puntje. U kunt de soep ook bereiden met kippenbouillon, maar met groentenbouillon is het een vegetarisch gerecht. De ingrediënten zijn eenvoudig te verdubbelen voor een grotere groep eters.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 ui, fijngesneden
    • 30 gr boter
    • 500 gr verse groene asperges, schoongemaakt en grof gehakt
    • 250 ml groentenbouillon
    • 1 mespuntje knoflookpoeder of 1 teentje fijngesneden knoflook
    • 1 mespuntje witte peper
    • 250 ml halfvolle melk

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:35min 

    1. Ui en boter 2 minuten op hoge stand in de magnetron zetten. Asperges, groentenbouillon, knoflookpoeder en witte peper toevoegen en afgedekt op de hoge stand 10-12 minuten in de magnetron zetten. Met een blender pureren.
    2. Het mengsel in een magnetronschaal met de melk vermengen en in de magnetron opwarmen.
    Bekijk alle 12 recepten

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (74)

    Beoordelingen in het Nederlands (2)

    angelique
    van
    1

    Andere ingrediënten gebruikt. Ik heb er bieslook over gesnipperd en de knoflook weggelaten. En een aantal aspergepunten niet vermalen, alleen geblancheerd, ter garnering.  -  23 sep 2009

    angelique
    van
    0

    Uitstekende smaak, en heel makkelijk en snel te bereiden.  -  23 sep 2009

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren