Geconfijte walnoten

    Geconfijte walnoten

    13keer bewaard
    40min


    535 personen hebben dit gemaakt

    Deze walnoten zijn iets speciaals met kerst, en vrij makkelijk te maken. Perfect als een feesthapje of om weg te geven, of om je kerstcake mee te garneren.

    Ingrediënten
    Porties: 16 

    • 500g halve walnoten
    • 400g basterdsuiker
    • 2 theelepels kaneelpoeder
    • 1/4 theelepel zout
    • 6 eetlepels melk
    • 1 theelepel vanille-extract

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 20min  ›  Extra tijd: 10min  ›  Klaar in:40min 

    1. Verwarm de oven voor op 180 C / gasovenstand 4. Spreid de noten uit in een enkele laag over de bakplaat. Rooster ze 8 tot 10 minuten, tot de noten bruin beginnen te worden en de geur van geroosterde noten de keuken vult.
    2. Meng de suiker, kaneel, zout en melk in een middelgrote steelpan. Kook 8 minuten op middelhoog vuur, tot het mengsel een temperatuur van 113 graden C bereikt. Haal van het vuur en roer de vanille er direct doorheen.
    3. Voeg walnoten toe aan de suikersiroop, en roer goed door zodat ze goed bedekken. Lepel de walnoten op vetvrij paper en haal ze uit elkaar met een vork. Laat afkoelen en bewaar in luchtdichte trommels.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren