Gekruide gemberkoek mannetjes

    Gekruide gemberkoek mannetjes

    19keer bewaard
    1dag1uur


    84 personen hebben dit gemaakt

    Schattige en eetbare gekruide gemberkoekmannetjes. Dit is het enige recept dat we ooit gebruikt hebben. Bekijk ook de video!

    Ingrediënten
    Porties: 30 

    • 100g boter
    • 100g suiker
    • 125ml melasse (of keukenstroop)
    • 1 eidooier
    • 250g gezeefde bloem
    • 1/2 theelepel zout
    • 1/2 theelepel bakpoeder
    • 1/2 theelepel baksoda
    • 1/2 theelepel kaneelpoeder
    • 1 theelepel gemalen kruidnagel
    • 1 theelepel gember
    • 1/2 theelepel gemalen nootmuskaat

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 10min  ›  Extra tijd: 1dag30min  ›  Klaar in:1dag1uur 

    1. Klop in een grote kom de boter en suiker romig en glad. Roer de melasse (stroop) en eidooiers erdoor. Meng de bloem, zout, bakpoeder, baksoda, kaneel, kruidnagels, gember en nootmuskaat; meng door het stroopmengsel tot een glad geheel. Dek af en zet minstens een uur in de koelkast.
    2. Verwarm de oven voor op 180 C / gasovenstand 4. Rol op een licht met bloem bestoven oppervlak het deeg uit tot 0,5 cm dik. Snij in de gewenste vorm met koekjesstekers. Leg de koekjes 5cm van elkaar op niet ingevette bakplaten.
    3. Bak 8 tot 10 minuten in de voorverwarmde oven, tot ze stevig zijn. Haal ze van de bakplaten en laat op een rooster afkoelen. Breng een glazuurlaag aan of decoreer ze als ze afgekoeld zijn.

    Baksoda

    Meer informatie vind je in het artikel wat is baksoda?

    Video

    Gemberkoekmannetjes voor Kerst
    Gemberkoekmannetjes voor Kerst

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    EllenDesiere
    0

    maar welke suiker moet gebruiken en voor hoeveel kilo gram is dit ??? wel een lekker recept - 26 dec 2014

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren