Gekruide risottotaart met citroen

    Gekruide risottotaart met citroen

    7keer bewaard
    1uur5min


    37 personen hebben dit gemaakt

    Dit ongebruikelijke Italiaanse rijstgerecht kan geserveerd worden als een vetarm hoofdgerecht met salade of als een stevig bijgerecht. Koud is de risotto ook lekker. Ook makkelijk mee te nemen voor een picknick.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 1 prei, in dunne ringen
    • 600 ml kippenbouillon, apart te verwerken
    • 200 gr ongekookte, kortkorrelige witte rijst
    • 1 1/2 theelepel citroenrasp
    • 2 eetlepels fijngehakte verse bieslook
    • 2 eetlepels verse fijngehakte peterselie
    • 85 gr vetarme mozzarella (of gewone als u wilt)
    • zout en versgemalen zwarte peper naar smaak
    • 2 takjes verse peterselie, ter garnering
    • 1 citroen, in partjes ter garnering

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 55min  ›  Klaar in:1uur5min 

    1. Prei en 3 eetlepels kippenbouillon in een grote sauspan aan de kook brengen. Kook de prei in ong. 5 minuten zacht. Rijst en resterende kippenbouillon toevoegen en aan de kook brengen. Het vuur laag zetten, de pan sluiten en ong. 20 minuten laten sudderen tot al het vocht geabsorbeerd is.
    2. Intussen de oven voorverwarmen op 200°C/gasstand 6. Een springvorm van 23 cm licht invetten.
    3. Als de rijst gaar is de pan van het vuur halen, citroenrasp, bieslook, peterselie en mozzarella erdoor roeren. Op smaak brengen met zout en peper en gelijkmatig over de springvorm verdelen. De springvorm afdekken met aluminiumfolie.
    4. 30-35 minuten in de voorverwarmde oven bakken tot het gerecht stevig en licht gebruind is. Met een dunne spatel of mes de rand losmaken en de cake op een serveerschaal leggen. Warm of koud in punten serveren. Garneren met peterselie en partjes citroen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren