Gelaagde cake met groene thee

    Gelaagde cake met groene thee

    1keer bewaard
    55min


    151 personen hebben dit gemaakt

    Een luchtige cake met een verfrissend vleugje groene thee. De cake zelf is niet al te zoet, maar het glazuur op basis van roomkaas geeft een zoete smaak. Het matchapoeder (groene thee) geeft de cake ook een subtiele groene tint. De cake kan ook worden gebakken in een vorm van 23x33 cm of als 2 aparte ronde cakes in 2 (spring)vormen van 20 cm. Pas dan wel de baktijd aan.

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • 125 gr witte bloem
    • 150 gr cakemeel
    • 1 theelepel baksoda
    • 1 theelepel zout
    • 4 theelepels groene theepoeder
    • 250g basterdsuiker
    • 250ml plantaardige olie
    • 3 eieren
    • 200 gr yoghurt
    • 1 1/2 theelepel vanille-extract
    • Groene theeglazuur
    • 150g poedersuiker
    • 2 theelepels groene theepoeder
    • 30 gr boter, op kamertemperatuur
    • 85 gr roomkaas, op kamertemperatuur
    • 1/2 theelepel vanille-extract
    • 1 1/2 theelepel melk

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 40min  ›  Klaar in:55min 

    1. De oven voorverwarmen op 180°C/gasstand 4. 2 ronde bakvormen van 23 cm invetten en met bloem bestrooien. Bloem, cakemeel, baksoda, zout en groene theepoeder in een kom zeven en apart zetten.
    2. In een grote kom suiker, olie en eieren tot een glad geheel kloppen. 1 1/2 theelepel vanille erdoor roeren. Afwisselend met de yoghurt door het meelmengsel kloppen tot het net is opgenomen. Het beslag in de bakvormen schenken.
    3. 30-40 minuten in de voorverwarmde oven bakken tot een vleespen schoon uit het midden van de cake verwijderd kan worden. 30 minuten op een rooster laten afkoelen alvorens uit de bakvorm te verwijderen.
    4. Voor de groene theeglazuur: glaceersuiker en groene theepoeder in een kom zeven. In een middelgrote kom met een elektrische mixer theemengsel, boter, roomkaas, vanille en melk tot een glad glazuur mengen.
    5. De cake maken: als de cakes volledig zijn afgekoeld 1 laag op een platte serveerschaal leggen. Besmeren met een dun laagje glazuur. De andere cake erop leggen en de bovenkant en zijkanten van de cake met glazuur besmeren. Eventueel groene theepoeder erover strooien. Koud of op kamertemperatuur serveren.

    Baksoda

    Meer informatie vind je in het artikel wat is baksoda?

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren