Gembercupcakes met roomkaas glazuur

    Gembercupcakes met roomkaas glazuur

    19keer bewaard
    35min


    139 personen hebben dit gemaakt

    Een heerlijke afwisseling voor de kerstperiode. De frisse, pittige gembercupcakes worden afgemaakt met een romige zachte glazuurlaag.

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • 75g ongezouten boter, zacht
    • 100g suiker
    • 125ml melasse (stroop)
    • 1 ei
    • 1 eidooier
    • 150g bloem
    • 1 eetlepel cacaopoeder van goede kwaliteit
    • 1 1/4 theelepel gemberpoeder
    • 1 theelepel kaneelpoeder
    • 1/2 theelepel pimentpoeder
    • 1/2 theelepel gemalen nootmuskaat
    • 1/4 theelepel zout
    • 1 theelepel baksoda
    • 125ml hete melk
    • 25g ongezouten boter, zacht
    • 50g roomkaas, zacht
    • 80g gezeefde poedersuiker
    • 1/4 theelepel citroen extract

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:35min 

    1. Verwarm de oven voor op 180 C / gasovenstand 4. Vet een 12 stuks muffinvorm in of bekleed met papieren vormpjes.
    2. Klop de 75g boter samen met de basterdsuiker. Voeg de melasse (stroop) en het ei en de eidooier toe.
    3. Meng door een zeef de bloem, cacaopoeder, gember, kaneel, piment, nootmuskaat en zout. Los het bakpoeder op in de hete melk. Voeg het bloemmengsel toe aan het boter/suiker mengsel en roer zodat het net gemengd is. Roer de hete melk met bakpoeder erdoor. Schenk het beslag gelijkmatig in de vorm(pjes).
    4. Bak 20 minuten in de voorverwarmde oven tot de cakejes lichtjes terugveren als je er op drukt. Laat een paar minuten in de vorm afkoelen, haal ze uit de vorm en zet ze op een rooster om verder af te koelen.
    5. Om de glazuurlaag te maken: meng de boter en de roomkaas. Klop de gezeefde poedersuiker erdoor tot een luchtig geheel. Voeg het citroenextract toe en klop goed door. Als de cakejes afgekoeld zijn, smeer dan het glazuur erop en serveer.

    Baksoda

    Meer informatie vind je in het artikel wat is baksoda?

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren