Geroosterde amandelen met kaneel

    Geroosterde amandelen met kaneel

    14keer bewaard
    1uur15min


    672 personen hebben dit gemaakt

    Een heerlijk hapje of om weg te geven met kerst, deze aromatische amandelen zijn verbazingwekkend makkelijk te maken.

    Ingrediënten
    Porties: 16 

    • 1 eiwit
    • 1 theelepel koud water
    • 575g hele amandelen
    • 200 gr suiker
    • 1/4 theelepel zout
    • 1/2 theelepel kaneelpoeder

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Klaar in:1uur15min 

    1. Verwarm de oven voor op 130 C / gasovenstand 1/2. Vet een kleine bakplaat licht in.
    2. Klop het eiwit licht op; voeg water toe en klop op tot het schuimig is, maar niet stijf. Voeg de noten toe en roer goed door zodat ze bedekt zijn. Meng de suiker, zout en kaneel en strooi dat over de noten. Roer om, zodat ze goed bedekt zijn en leg ze gelijkmatig op de bakplaat.
    3. Bak 1 uur in de voorverwarmde oven, onder af en toe roeren, tot ze goudkleurig zijn. Laat afkoelen, bewaar de noten dan in luchtdichte trommels.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren