Quiche met asperges en paddestoelen

    Quiche met asperges en paddestoelen

    18keer bewaard
    1uur


    6 personen hebben dit gemaakt

    Een heerlijk samenspel van asperges, Portabello paddestoelen, spek en ui. Geschikt als brunch, lunch of diner.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 5 plakjes doorregen spek
    • 2 eetlepels olijfolie
    • 1 kleine ui, in stukjes van 1 cm
    • 100 gr Portabello paddestoelen, stam verwijderd en in stukken van 2 cm
    • 150 gr verse asperges, fijngesneden
    • 1 kant-en-klare grote taartbodem
    • het wit van 1 ei, licht geklopt (eventueel)
    • 140 gr geraspte oude kaas
    • 60 gr feta, verbrokkeld
    • 2 eieren
    • 100 ml volle melk
    • 80 ml slagroom
    • 1/2 theelepel zout
    • versgemalen zwarte peper naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 25min  ›  Bereiding: 35min  ›  Klaar in:1uur 

    1. De oven vooverwarmen op 200°C/gasstand 6.
    2. In een grote koekenpan op een middelhoog vuur het spek gelijkmatig bruin bakken. Op een stuk keukenrol laten uitlekken, in stukjes snijden en apart zetten.
    3. In een grote koekenpan op een matig hoog vuur de olie verhitten en daarin de ui al roerend doorzichtig bakken. Het vuur middelhoog zetten, de paddestoelen toevoegen en bakken tot deze gaar zijn. Apart zetten.
    4. Een sauspan met gezouten water op een hoge vlam aan de kook brengen en hierin de asperges in 1-2 minuten net gaar koken. Direct afgieten en onder koud water laten afkoelen.
    5. De taartbodem eventueel insmeren met het geklopte eiwit. Het mengsel van ui en paddestoel, de asperges en het spek over de taartbodem verdelen. Geraspte kaas en feta over de groenten strooien. In een kommetje eieren, melk, room, zout en peper tot een glad geheel kloppen en dit over de groenten en kaas uitschenken.
    6. 35-40 minuten onafgedekt bakken tot de quiche stevig is en een goudbruine bovenkant heeft. Tot kamertemperatuur laten afkoelen alvorens te serveren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    van
    2

    Ik heb dit gemaakt voor een lunch in het weekend voor wat vrienden. Iedereen vond het heerlijk. Goed recept! - 10 mei 2010

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren