Gesmoorde lamsbouten

    Gesmoorde lamsbouten

    8keer bewaard
    3uur20min


    88 personen hebben dit gemaakt

    Deze malse lamsbout wordt langzaam gekookt in een rode wijnsaus met tomaat en verse basilicum.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 2 grote uien, fijngesneden
    • 4 lamsbouten met been
    • 500 ml droge rode wijn
    • 250 ml balsamico
    • 75 ml olijfolie
    • 4 teentjes knoflook, geperst
    • 2 citroenen, in vieren
    • 2 blikjes (400 gr) tomaatblokjes
    • 1 bosje verse basilicum, fijngesneden
    • 1 eetlepel zout
    • 1 eetlepel zwarte peperkorrels, gekneusd

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 3uur  ›  Klaar in:3uur20min 

    1. De oven voorverwarmen op 180°C/gasstand 4.
    2. De uien over de bodem van een afsluitbare stoofpan verdelen. De lamsbouten op de uien leggen en wijn, balsamico en olijfolie over het vlees schenken. Leg aan beide kanten van elke lamsbout een teentje geperste knoflook en een stuk citroen. Tomaat over het gerecht verdelen en zout, peper en basilicum erover strooien.
    3. De pan sluiten en in de voorverwarmde oven schuiven. 3 uur bakken. Gebruik het braadvocht uit de pan om een lekkere jus te maken.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren