Griekse tortellini salade

    Griekse tortellini salade

    36keer bewaard
    2uur30min


    254 personen hebben dit gemaakt

    Dit is een aanzienlijke pasta salade, perfect voor een picknick of lunchpakket.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 1 (500g) pakket tortellini met kaas
    • 6 eetlepels extra virgin olijfolie
    • 3 eetlepels citroensap
    • 3 eetlepels rode wijnazijn
    • 2 eetlepels verse fijngehakte peterselie
    • 1 theelepel gedroogde oregano
    • 1/2 theelepel zout
    • 6 eieren
    • 1 (500g) zak spinazie
    • 200g verkruimelde feta kaas
    • 1 middelgrote rode ui, gesnipperd

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 15min  ›  Extra tijd: 2uur  ›  Klaar in:2uur30min 

    1. Breng een pan water met een beetje zout aan de kook. Voeg de tortellini toe en kook 7 minuten tot al dente. Giet af.
    2. Meng in een grote kom de olijfolie, citroensap, rode wijnazijn, peterselie, oregano en zout. Doe de gekookte tortellini in de schaal en meng goed door. Dek af en zet minstens 2 uur in de koelkast.
    3. Doe de eieren in een pan met genoeg water om ze te bedekken en breng aan de kook. Haal van het vuur en laat de eieren 10 tot 12 minuten in de pan liggen. Giet af,laat afkoelen, pel ze en snij in vieren.
    4. Meng voorzichtig de spinazie, feta en ui in de kom met de pasta. Leg de partjes ei rond de salade om te serveren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (3)

    van
    0

    - Gewaardeerd op - 08 apr 2016

    van
    0

    Lekkere salade, maar de eieren hoeven niet persé erbij. Ik voeg aan de dressing wel extra italiaanse kruiden en fair trade pepermix olijf-tomaat bij. - 19 jul 2014

    Gina
    van
    0

    lekkere pastasalade. Heb het gemaakt voor vrienden en iedereen vond het lekker. Ik vond het het best smaken op de dag zelf. De volgende dag was de pasta wat taai geworden. - 15 jul 2010

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren