Hongaarse kip paprikash

    Hongaarse kip paprikash

    5keer bewaard
    1uur30min


    203 personen hebben dit gemaakt

    Deze authentieke, warme hongaarse stoofpot is perfect voor koude dagen. Serveer met rijst, eiernoedels of dumplings.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 2 eetlepels rookspek vet
    • 1 grote ui, gehakt
    • 3 teentjes knoflook, gehakt
    • 3/4 theelepel zout
    • 1 theelepel chilipoeder
    • 3 eetlepels paprikapoeder
    • 1 hele kip, in stukken gesneden
    • 250ml water
    • 1 (400g) blikje tomatenblokjes
    • 2 eetlepels bloem
    • 1 (284ml) kuipje zure room

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 1uur15min  ›  Klaar in:1uur30min 

    1. Verhit het spekvet in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de ui, knoflook, zout chili- en paprikapoeder toe. Roer om en bak tot de ui glazig is. Voeg de stukken kip toe en schenk er water overheen. Kook in 1 uur gaar op middelhoog vuur, voeg meer water toe indien nodig.
    2. Roer de tomaten erdoorheen, bewaar het vocht. Meng het vocht in een kom met de bloem en zure room; mix tot het goed gemengd is, voeg dan langzaam het mengsel aan de kip toe, onder voortdurend roeren. Kook tot het mengsel dik is.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren