Hummus met basilicumpesto

    (65)

    Een eenvoudig te bereiden, heerlijke variant op de klassieke humus. Serveren met rauwe groente als borrelhap of op een vegetarische sandwich.


    71 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 5 

    • 1 blikje (400 gr) kikkererwten, uitgelekt en afgespoeld
    • 25 gr basilicumblad
    • 1 teentje knoflook
    • 1 eetlepel olijfolie
    • 1/2 theelepel balsamico
    • 1/2 theelepel sojasaus
    • zout en versgemalen zwarte peper naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Klaar in:10min 

    1. Kikkererwten, basilicum en knoflook in een keukenmachine enkele toeren malen. Schraap het mengsel met een spatel van de rand van de mengkom. Nogmaals mixen en onderwijl olijfolie erbij druppelen. Balsamico en sojasaus toevoegen en goed mengen. Op smaak brengen met zout en peper.
    Bekijk alle 12 recepten

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (65)

    Dit recept heeft (nog) geen Nederlandse beoordelingen, maar je kunt beoordelingen in andere talen bekijken.

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren
    Bekijk alle 12 collecties