Hummus met basilicumpesto

    Hummus met basilicumpesto

    41keer bewaard
    10min


    71 personen hebben dit gemaakt

    Een eenvoudig te bereiden, heerlijke variant op de klassieke humus. Serveren met rauwe groente als borrelhap of op een vegetarische sandwich.

    Ingrediënten
    Porties: 5 

    • 1 blikje (400 gr) kikkererwten, uitgelekt en afgespoeld
    • 25 gr basilicumblad
    • 1 teentje knoflook
    • 1 eetlepel olijfolie
    • 1/2 theelepel balsamico
    • 1/2 theelepel sojasaus
    • zout en versgemalen zwarte peper naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Klaar in:10min 

    1. Kikkererwten, basilicum en knoflook in een keukenmachine enkele toeren malen. Schraap het mengsel met een spatel van de rand van de mengkom. Nogmaals mixen en onderwijl olijfolie erbij druppelen. Balsamico en sojasaus toevoegen en goed mengen. Op smaak brengen met zout en peper.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    van
    1

    - Gewaardeerd op - 04 mrt 2014

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren