Kant-en-klare pastasaus

    Kant-en-klare pastasaus

    42keer bewaard
    3uur30min


    250 personen hebben dit gemaakt

    Neem wat tijd om deze heerlijke, pittige pastasaus te maken. U kunt hem vervolgens invriezen zodat u te allen tijde een zelfgemaakte pastasaus bij de hand hebt! U kunt eventueel nog 250 gr gehakt toevoegen als u van vleesrijke saus houdt.

    Ingrediënten
    Porties: 32 

    • 4 uien, fijngesneden
    • 4 teentjes knoflook, fijngesneden
    • 1 groene paprika, gesneden
    • 6 eetlepels olijfolie
    • 3 kg tomaat, gesneden
    • 2 eetlepels gedroogde oregano
    • 2 eetlepels gedroogde basilicum
    • 4 eetlepels verse peterselie, fijngesneden
    • 1 eetlepel suiker
    • 2 eetlepels zout
    • 3/4 theelepel versgemalen zwarte peper

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 3uur  ›  Klaar in:3uur30min 

    1. In een slowcooker ui, knoflook, groene paprika en olijfolie aanbakken tot de ui glazig is.
    2. Tomaat, oregano, basilicum, peterselie, suiker, zout en zwarte peper toevoegen. 2-3 uur op de lage stand laten sudderen, vaak roeren.
    3. De saus laten afkoelen en in maaltijdporties invriezen.
    4. Als u de saus wilt gebruiken laten ontdooien en in een pan op het vuur, of in magnetron opwarmen.

    Geen slowcooker?

    De saus kan ook op het fornuis in een grote soeppan gekookt worden. Kook zachtjes, afgedekt, 1 tot 2 uur op matig laag vuur.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (2)

    van
    0

    Recept gaat over de saus. Gehakt kun je nadien toevoegen. - 03 jan 2015

    van
    0

    Hoeveel gehakt gaat er in? Staat helaas niet bij het recept. - 23 dec 2013

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren