Kastanjesoep

    Kastanjesoep

    6keer bewaard
    50min


    20 personen hebben dit gemaakt

    Heerlijke soep met in boter geroosterde kastanjes, kippenbouillon, groenten en Madeira wijn. Je kunt hiervoor ook Marsala wijn nemen. Serveer warm met een lepel zure room en een beetje cayennepeper. De soep kan tot twee dagen vantevoren worden gemaakt.

    Ingrediënten
    Porties: 16 

    • 125g boter
    • 4 (200g) pakjes gekookte en gepelde hele kastanjes
    • 1 wortel, geschild en in plakjes
    • 1 pastinaak, geschild en fijngehakt
    • 1 knolselderij, fijngehakt
    • 1,75 liter kippenbouillon
    • 125ml Madeira wijn
    • 1 snufje gemalen nootmuskaat
    • zout en versgemalen zwarte peper naar smaak
    • 2 takjes verse peterselie, fijngehakt
    • 1 snufje cayennepeper, of naar smaak
    • 4 eetlepels zure room, om te garneren

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:50min 

    1. Smelt in een zware koekenpan op middelhoog vuur 60 gram van de boter. Bak de kastanjes aan in boter tot ze helemaal warm zijn; zet apart. Smelt de resterende boter in een grote pan, en roer daar de wortel, pastinaak en knolselderij door. Bak tot het zacht is. Voeg de bouillon, kastanjes en wijn toe. Breng aan de kook en bestrooi met nootmuskaat, zout en peper en verse peterselie. Laat 15 minuten sudderen. Pureer de soep met een staafmixer of keukenmachine.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren