Kip met feta-baconvulling en uienpuree

    Kip met feta-baconvulling en uienpuree

    9keer bewaard
    1uur5min


    240 personen hebben dit gemaakt

    Dit gerecht is niet geschikt als u een dieet volgt. Heerlijk vullend en boordevol smaak. Ik leende wat ideeën van een paar andere recepten en bedacht dit zelf. Gewoonweg heerlijk!

    Ingrediënten
    Porties: 3 

    • 350 gr doorregen bacon, in stukken van 2,5 cm
    • 150 gr feta, verkruimeld
    • 3 eetlepels zure room
    • 1/8 eetlepel gedroogde oregano
    • 1/8 theelepel gemalen zwarte peper
    • 3 kipfilets
    • 125 gr witte bloem
    • 2 eieren, losgeklopt
    • 100 gr gedroogd broodkruim
    • 4 aardappelen, geschild en in blokjes
    • 1 grote ui, gehakt
    • 30g boter
    • 3 eetlepels zure room

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 35min  ›  Klaar in:1uur5min 

    1. De oven voorverwarmen op 180°C/gasstand 4. In een grote, diepe koekenpan de bacon bakken, af en toe keren, gelijkmatig bruin laten worden met niet krokant. Het braadvet in de pan bewaren en de bacon op een bord met keukenrol laten uitlekken. Eenmaal afgekoeld bacon in een kleine kom mengen met feta, 3 eetlepels zure room, oregano en zwarte peper. Apart zetten.
    2. De kipfilet plat op uw keukenblad leggen. Met het puntje van een scherp mes een pocket van 5 cm in het vlees snijden. Proces herhalen met de resterende filets. Het baconmengsel in de pockets lepelen. Bloem, ei en paneermeel in aparte, ondiepe schaaltjes doen en de kipfilets eerst in de bloem dippen, vervolgens in het geklopte ei en als laatste in het paneermeel.
    3. Het braadvet van de bacon op een middelhoog vuur opnieuw verhitten en daarin de kipfilets aan beide kanten (2 minuten per kant) bruin laten worden. Het braadvet weer in de pan laten. De kipfilets over een ovenschaal verdelen en in de voorverwarmde oven bakken tot de kip niet meer roze is en de vulling heet (20-25 minuten). Een direct afleesbare thermometer in het midden moet minstens 74°C aangeven.
    4. Intussen de aardappels in een grote pan onder gezouten water zetten. Op een hoge vlam aan de kook brengen, het vuur matig laat zetten, de pan afsluiten en in ong. 20 minuten gaar laten sudderen. Afgieten.
    5. Terwijl de aardappelen koken de ui op een middelhoge vlam in het braadvet in ong. 10 minuten zacht en goudbruin bakken. Als de aardappelen gaar zijn met ui, boter en resterende 3 eetlepels zure room pureren. De kipfilets serveren met de aardappelpuree.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    van
    0

    In 1 woord 'BRILJANT'. Gister gegeten en ! Wel machtig... - 15 feb 2012

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren