Kip piccata met artisjok

    Kip piccata met artisjok

    2keer bewaard
    50min


    284 personen hebben dit gemaakt

    Dit zelfbedachte recept is de uitkomst van veel bloed, zweet en tranen. Heerlijk van smaak en de volgende dag nog lekkerder! Ik serveer het zelf graag met pasta.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 100 gr witte bloem
    • 1/8 theelepel knoflookpoeder
    • 1/4 theelepel zout
    • 1/8 theelepel zwarte peper
    • 1/2 theelepel Italiaanse kruiden
    • 4 kipfilets, tot 1 cm dikte geplet en in 3 stukken gesneden
    • 2 eetlepels olijfolie
    • 1 teentje knoflook, fijngehakt
    • 1 ui, fijngesneden
    • 125 ml witte wijn
    • 400 ml kippenbouillon
    • 2 eetlepels citroensap
    • 1 blik (400 gr) artisjokhart, uitgelekt (vocht bewaren!) en fijngesneden
    • 4 eetlepels kappertjes, met vloeistof
    • 30g boter

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 35min  ›  Klaar in:50min 

    1. Bloem, knoflookpoeder, zout, peper en Italiaanse kruiden op een bord vermengen en daarop de stukjes kip 1 voor 1 voorzichtig in de kruiden drenken.
    2. In een grote koekenpan op een matig hoog vuur de olijfolie verhitten en hierin de stukjes kip 2 minuten per kant lekker bruin bakken. Uit de pan halen en apart zetten.
    3. In dezelfde pan knoflook en ui in ong. 5 minuten doorzichtig bakken. De witte wijn toevoegen, het vuur hoog zetten en in 4-5 minuten de wijn tot de 1/2 laten slinken. Kippenbouillon, citroensap, artisjokhart, bewaarde artisjokvocht en stukjes kip aan de pan toevoegen. Het vuur middelhoog zetten en in ong. 20 minuten de saus laten inkoken. Als laatste kappertjes en boter erdoor roeren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren