Kipkerriecrêpes met olijven

    Kipkerriecrêpes met olijven

    1keer bewaard
    1uur


    35 personen hebben dit gemaakt

    Dit gerecht staat in mijn persoonlijk top 5 aller tijden. Een hoofdmaaltijd boordevol smaak, flensjes (dunne pannenkoekjes) gevuld met een mengsel van kipfilet, olijven in een kerriesausje.

    Ingrediënten
    Porties: 7 

    • Crêpes
    • 200 gr bloem
    • 600 ml melk
    • 3 eieren, losgeklopt
    • 2 eetlepels plantaardige olie
    • 1/2 theelepel zout
    • Vulling
    • 50g boter
    • 150 gr selderie, in stukjes
    • 150 gr ui, in stukjes
    • 2 eetlepels bloem
    • 1 theelepel zout
    • 3/4 theelepel kerriepoeder
    • 250ml melk
    • 2 blokjes kippenbouillon
    • 120 ml warm water
    • 100 gr zwarte olijven zonder pit, in plakjes
    • 350 gr gekookte kipfilet, in stukjes
    • 4 eetlepels versgeraspte Parmezaanse kaas

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:1uur 

    1. Voor de crêpes: in een middelgrote kom bloem, melk, eieren, olie en zout in ong. 1 minuut tot een glad, dun beslag mengen.
    2. Een licht ingevette koekenpan op middelhoog vuur verhitten en een dun laagje crêpebeslag over de bodem verdelen. Slechts 1 kant bruin laten worden. Het proces herhalen tot alle beslag gebruikt is en de crêpes apart zetten.
    3. Voor de vulling: In een grote koekenpan op een middelhoog vuur de boter smelten en hierin selderie en ui bijna gaar bakken. Bloem, zout en kerrie erdoor roeren en goed mengen. Bouillonblokjes in water oplossen, melk en bouillon in de pan schenken en al roerend goed mengen en laten indikken. Olijven en kip toevoegen en het geheel goed mengen.
    4. De oven voorverwarmen op 200°C/gasstand 6.
    5. Een beetje vulling in het midden van elke crêpe scheppen. Laat daarbij voldoende ruimte vrij om de randen te kunnen omvouwen. De gevouwen crêpes over een ingevette ovenschaal van 22x33 cm verdelen en met kaas bestrooien.
    6. Ong. 12 minuten in de voorverwarmde oven bakken tot de kaas is gesmolten.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren