Kipquesadilla's van de barbecue

    Kipquesadilla's van de barbecue

    15keer bewaard
    35min


    244 personen hebben dit gemaakt

    Deze quesadilla's worden gevuld met kip en gebakken in een barbecuesaus, gekarameliseerde ui en cheddar. Serveren met lekker veel guacamole, zure room en tomatensalsa!

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 2 eetlepels plantaardige olie, apart te verwerken
    • 1 ui, in ringen
    • 1 eetlepel honing
    • 2 kipfilets, in reepjes
    • 120 ml barbecuesaus
    • 100 g geraspte rijpe cheddar
    • 8 bloemtortilla's

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:35min 

    1. De oven voorverwarmen op 180°C/gasstand 4.
    2. In een grote, diepe koekenpan op een matig hoog vuur 1 eetlepel olie verhitten en hierin langzaam en al roerend de ui doorzichtig bakken. Honing erdoor roeren en de ui in ong. 5 minuten al roeren goudbruin bakken. Schep uit de pan en zet opzij.
    3. In een pan op matig hoog vuur kip met resterende olie bakken tot deze niet langer roze is. Barbecuesaus erdoor roeren en goed mengen met de kip.
    4. 4 tortilla's elk apart met kip, ui en cheddar beleggen. De resterende tortilla's erop leggen.
    5. De tortilla's per stuk of per 2 op een grote bakplaat leggen en onafgedekt 20 minuten in de voorverwarmde oven bakken tot de kaas is gesmolten. Laat de tortilla's niet te krokant worden. Uit de oven halen, in vieren snijden en serveren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    arayam
    van
    0

    Erg lekker - 15 apr 2014

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren