Klassieke muffins met zemelen

    Klassieke muffins met zemelen

    8keer bewaard
    40min


    1284 personen hebben dit gemaakt

    Heerlijk gezonde, vezelrijke muffins! In mijn gezin worden ze bijna elke ochtend gegeten. In plaats van stukjes dadel kunt u rozijnen gebruiken.

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • 85 gr tarwezemelen
    • 250ml karnemelk
    • 5 eetlepels plantaardige olie
    • 1 ei
    • 100g donkerbruine basterdsuiker
    • 1/2 theelepel vanille-extract
    • 125 gr witte bloem
    • 1 theelepel baksoda
    • 1 theelepel bakpoeder
    • 1/2 theelepel zout
    • 80 gr sultana's

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:40min 

    1. De oven voorverwarmen op 190°C/gasstand 5. Een bakvorm voor muffins invetten of met papieren vormpjes vullen.
    2. Tarwezemelen en karnemelk mengen en 10 minuten laten staan.
    3. Olie, ei, suiker, vanille opkloppen en met de karnemelkmix vermengen. Bloem, baksoda, bakpoeder en zout erbij zeven en het geheel grof vermengen. Sultana's erdoor scheppen en het beslag in de ingevette bakvorm scheppen.
    4. 15-20 minuten bakken tot een vleespen schoon uit het midden van een muffin verwijderd kan worden. Laten afkoelen en eet smakelijk!

    Baksoda

    Meer informatie vind je in het artikel wat is baksoda?

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren