Klassieke Panna cotta

    Klassieke Panna cotta

    73keer bewaard
    3uur35min


    383 personen hebben dit gemaakt

    Een traditionele, makkelijke en heerlijke italiaanse pudding. Ik vond het moeilijk een goed en makkelijk recept op internet te vinden, dus heb ik mijn eigen recept bedacht. Het smaakt net zo als de panna cotta uit Italië. Het blijft een paar dagen goed in de koelkast.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 5 eetlepels magere melk
    • 1 (7g) zakje naturel gelatine
    • 600g slagroom
    • 100g suiker
    • 1 1/2 theelepel vanille-extract

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 10min  ›  Extra tijd: 3uur20min  ›  Klaar in:3uur35min 

    1. Schenk de melk in een kleine kom en roer de gelatinepoeder erdoor. Zet apart.
    2. Roer in een steelpan de room en suiker en laat koken op een middelhoog vuur. Kijk uit dat de slagroom niet overkookt. Giet de gelatine en melk door de room, en roer tot het helemaal is opgelost. Kook nog 1 minuut, onder voortdurend roeren. Haal van het vuur, roer de vanille erdoor en schenk in 6 schaaltjes.
    3. Laat de schaaltjes onafgedekt op kamertemperatuur afkoelen. Als ze afgekoeld zijn bedek dan met huishoudfolie en zet tenminste 4 uur in de koelkast, liefst de hele nacht alvorens te serveren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (2)

    0

    Superlekker, erg machtig. En makkelijk te maken. - 21 mrt 2016

    0

    echt heerlijk, - 26 dec 2014

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren