Klassieke flespompoensoep

    Klassieke flespompoensoep

    (0)
    Voeg toe aan favorieten!
    1uur


    Maak dit als eerste!

    Dit is een gevulde soep met heel veel smaak. Iets wat ik zomaar bedacht heb, met de ingrediënten die ik op dat moment had. Erg makkelijk, snel en een mooie manier om pompoen te gebruiken. Meteen favoriet bij mij thuis.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 25g boter
    • 1 kleine ui, gehakt
    • 1 stengel selderij, gehakt
    • 1 middelgrote wortel, gehakt
    • 2 middelgrote aardappels, in blokjes
    • 1 middelgrote flespompoen - geschild, zonder zaadjes en in blokjes
    • 500ml kippenbouillon
    • zout en versgemalen zwarte peper naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 45min  ›  Klaar in:1uur 

    1. Smelt de boter in een grote pan, bak de ui, selderij, wortel, aardappels en pompoen in 5 minuten lichtbruin. Schenk er genoeg kippenbouillon bij zodat de groenten bedekt zijn. Breng aan de kook. Zet het vuur laag, dek de pan af en laat 40 minuten sudderen, tot alle groenten gaar zijn.
    2. Doe de soep in een blender en pureer tot een glad geheel (of gebruik hiervoor een staafmixer). Doe weer terug in de pan, en meng de overgebleven bouillon erdoor tot je de juiste dikte hebt bereikt. Breng op smaak met zout en peper.

    Tip:

    Voeg voor een vegetarische versie geen kippenbouillon, maar groentebouillon toe.

    Bekijk alle 12 recepten

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren