Laura's eenvoudige havermoutkoek

    Laura's eenvoudige havermoutkoek

    18keer bewaard
    30min


    42 personen hebben dit gemaakt

    Een supersimpel recept voor koekblokjes met havermout, noten en chocola. Probeer voor de verandering eens walnoten.

    Ingrediënten
    Porties: 16 

    • 50g amandelschaafsel
    • 125g boter
    • 100g donkerbruine basterdsuiker
    • 1 theelepel vanille-extract
    • 160 gr havermoutvlokken
    • 170 gr chocolate chips

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 25min  ›  Klaar in:30min 

    1. De oven voorverwarmen op 180°C/gasstand 4.
    2. De amandelen over een bakplaat verdelen en in ong. 5 minuten goudbruin en geurig roosteren. De noten van de bakplaat halen en apart zetten.
    3. In een kleine sauspan op een middelhoog vuur de boter smelten. Basterdsuiker toevoegen en al roerend laten oplossen. Blijven roeren tot het mengsel pruttelt. Van het vuur halen, vanille en havermout erdoor roeren en het mengsel over een bakvorm van 20 cm verdelen. Aandrukken en ong. 20 minuten in de voorverwarmde oven bakken tot de koek lichtbruin en stevig is.
    4. Uit de oven halen en even laten afkoelen. Chocolate chips over de bovenkant strooien en deze in 2-3 minuten laten smelten. De chocolade gelijkmatig over de havermoutkoekjes verdelen. De warme chocolade bestrooien met geroosterde amandelen. Als de koek is afgekoeld in vierkantjes snijden.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    1

    Volgens de kinderen het lekkerste met witte chocola. - 29 sep 2012

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren