Makkelijke chocoladetruffels

    Makkelijke chocoladetruffels

    40keer bewaard
    2uur


    989 personen hebben dit gemaakt

    Onwijs makkelijk, maar zo ontzettend rijk van smaak! Het recept is voor een grote hoeveelheid, maar je kunt de smaken en glazuur veranderen om zo verschillende soorten te maken. Zo nóg leuker om weg te geven!

    Ingrediënten
    Porties: 60 

    • 1 pakje (200 gr) roomkaas, op kamertemperatuur
    • 350g poedersuiker, gezeefd
    • 500g pure chocola, gesmolten
    • 1 1/2 theelepel vanille

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 1uur  ›  Extra tijd: 1uur  ›  Klaar in:2uur 

    1. Klop in een grote kom de roomkaas glad. Klop gelijkmatig de poedersuiker tot het goed gemengd is. Roer de gesmolten chocola en vanille erdoor tot je geen strepen meer ziet. Zet ongeveer 1 uur in de koelkast. Maak balletjes van 2,5cm.

    Note:

    Rol de truffels in gemalen walnoten (of andere gemalen noten). Voor andere toevoeging van likeur of andere smaken, laat vanille weg. Verdeel truffels in 3 porties. Voeg 1 eetl likeur (amandel, koffie, sinaasappel) tot ieder deel toe; meng goed.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren