Makkelijke gebraden kalkoen met kruiden

    Makkelijke gebraden kalkoen met kruiden

    8keer bewaard
    4uur15min


    617 personen hebben dit gemaakt

    Met gebruik van ingrediënten die je altijd in je keukenkastje hebt, is dit recept voor gebraden kalkoen makkelijk te bereiden.

    Ingrediënten
    Porties: 16 

    • 1 hele kalkoen
    • 175ml olijfolie
    • 2 eetlepels knoflookpoeder
    • 2 theelepels gedroogde basilicum
    • 1 theelepel gemalen salie
    • 1 theelepel zout
    • 1/2 theelepel zwarte peper
    • 500ml water

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 3uur30min  ›  Extra tijd: 30min  ›  Klaar in:4uur15min 

    1. Verwarm de oven voor op 170 C / gasovenstand 3. Maak de kalkoen schoon (gooi ingewanden weg) en leg in een braadslee met deksel.
    2. Meng in een kleine kom de olijfolie, knoflookpoeder, gedroogde basilicum, gemalen salie, zout en zwarte peper. Smeer met een kwast het mengsel op de buitenkant van de ongekookte kalkoen. Schenk water op de bodem van de braadslee en doe de deksel erop.
    3. Braad dit 3 tot 3 1/2 uur, tot de temperatuur van het dikste deel van de dij 80 graden C bedraagt. Haal de kalkoen uit de oven en laat 30 minuten rusten alvorens aan te snijden.

    Niet de jus vergeten!

    Maak een verrukkelijke jus voor bij de geroosterde kalkoen. Probeer het Hartige kalkoenjus recept of het recept voor Perfecte jus voor kalkoen recept.

    Kalkoen braden

    Bekijk ook ons artikel voor het braden van kalkoen! Hier vind je o.a. een tabel voor de bereidingstijd van kalkoen, naar gewicht.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren