Marians Franse uiensoep

    Marians Franse uiensoep

    17keer bewaard
    1uur5min


    266 personen hebben dit gemaakt

    Héél eenvoudig en héérlijk. Dit recept komt uit Quebec, Canada.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 4 uien, gehakt
    • 50g boter
    • 3 eetlepels bloem
    • 1 theelepel gemalen zwarte peper
    • 1 theelepel suiker
    • 800 ml runderbouillon
    • 300ml water
    • 1/2 theelepel gedroogde peterselie
    • 1/4 theelepel gedroogde tijm
    • 250ml witte wijn
    • 1 baguette, in plakken van 1 cm
    • 250 gr mozzarella, geraspt

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 25min  ›  Bereiding: 40min  ›  Klaar in:1uur5min 

    1. In een grote pan op een middelhoog vuur de ui in 10 minuten in de boter zacht bakken. Bloem, gemalen zwarte peper en suiker erdoor roeren tot het een deegachtig mengsel vormt.
    2. Runderbouillon, water, peterselie en tijm toevoegen en 10 minuten laten sudderen. Wijn toevoegen en nogmaals 10 minuten laten sudderen.
    3. De grill voorverwarmen.
    4. Ovenvaste soepkommen tot 3/4 met soep vullen. Een plakje brood op de soep leggen en bestrooien met een laag kaas. De soepkommen in de oven schuiven en grillen tot de kaas gesmolten is en bubbelt.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren