Mijn favoriete rabarbercake

    (34)

    Een zoete en heerlijke vochtige cake met verse rabarber. Eventueel kunt u geraspte kokos en amandelen toevoegen. Bij ons is de cake zo verdwenen!


    58 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • 250 gr rabarber, fijngesneden
    • 100g suiker
    • 275g bloem
    • 1 theelepel baksoda
    • 1/2 theelepel zout
    • 1 theelepel kaneelpoeder
    • 1/2 theelepel gemalen nootmuskaat
    • 125g boter
    • 300 gr suiker
    • 2 eieren
    • 1 theelepel vanille-extract
    • 250ml karnemelk
    • 40 gr geraspte kokos (eventueel)
    • 50 gr fijngehakte amandelen (eventueel)
    • Topping
    • 4 eetlepels bloem
    • 4 eetlepels donkerbruine basterdsuiker
    • 4 eetlepels boter (50 gr)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 25min  ›  Klaar in:40min 

    1. De oven voorverwarmen op 180°C/gasstand 4. Een bakvorm van 22x33 cm invetten en met bloem bestrooien. In een kleine kom rabarber met 100 gr suiker vermengen en apart zetten. Bloem, baksoda, zout, kaneel en nootmuskaat in een kom zeven en apart zetten.
    2. In een grote kom 125 gr boter en 300 gr suiker licht en luchtig opkloppen. De eieren er 1 voor 1 doorheen kloppen, en vervolgens de vanille. Afwisselend bloemmix en karnemelk toevoegen. Rabarbermix erdoor scheppen, en als laatste eventueel kokosnoot en gehakte amandelen. Schenk het beslag in de bakvorm.
    3. Voor de kruimellaag: in een kleine kom 4 eetlepels bloem en 4 eetlepels basterdsuiker vermengen. De boter erdoor wrijven tot een grof kruimeldeeg ontstaat. Over de cake strooien.
    4. 30-35 minuten in de voorverwarmde oven bakken tot een vleespen schoon uit het midden van de cake verwijderd kan worden. Laten afkoelen alvorens te snijden.

    Baksoda

    Meer informatie vind je in het artikel wat is baksoda?

    Bekijk alle 12 recepten

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (34)

    Dit recept heeft (nog) geen Nederlandse beoordelingen, maar je kunt beoordelingen in andere talen bekijken.

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren
    Bekijk alle 9 collecties