Nieuwe aardappels met kappertjessaus

    (256)

    Dit is geen gewone aardappelschotel, maar een scherp, rijk aardappelgerecht waarmee u de show steelt.


    233 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 12 kleine nieuwe aardappels, schoongeborsteld
    • 100 gr boter, op kamertemperatuur
    • 2 eetlepels kappertjes, fijngesneden
    • 1 eetlepel lente-ui, fijngesneden
    • 5 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas
    • 2 eetlepels verse fijngehakte peterselie
    • 1 theelepel witte wijnazijn
    • zout en peper naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:30min 

    1. Doe de zachte boter, kappertjes, ui, Parmezaanse kaas, peterselie en azijn in een kom en meng goed door elkaar. Zet apart.
    2. Grote aardappels halveren of in vieren snijden. Intussen een grote pan gezouten water aan de kook brengen en daarin de aardappels in 15-20 minuten gaar, maar stevig koken. Afgieten.
    3. De kappertjessaus bij de afgegoten aardappels schenken en voorzichtig door elkaar scheppen. Op smaak brengen met zout en peper.

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (256)

    Dit recept heeft (nog) geen Nederlandse beoordelingen, maar je kunt beoordelingen in andere talen bekijken.

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren