Okonomiyaki

Een pannenkoek in Japanse stijl met kool en vlees; een heerlijke maaltijd!

SHEVAUN1

Ingrediënten

Porties: 4 

  • 250 gr plakken bacon
  • 300ml water
  • 4 eieren
  • 375g bloem
  • 1 theelepel zout
  • 1 middelgrote kool, harde middenstuk verwijderd en gesneden
  • 2 eetlepels ingemaakte gember, fijngesneden
  • 1 eetlepel bakolie, of naar behoefte
  • 4 eetlepels tonkatsusaus of barbecuesaus

Bereidingswijze

Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:45min 

  1. In een grote koekenpan op een middelhoog vuur de bacon net krokant bakken, op een stuk keukenrol laten uitlekken en apart zetten.
  2. In een grote kom water en eieren opkloppen. Geleidelijk bloem en zout toevoegen en tot een glad geheel kloppen. Kool en gember toevoegen en goed mengen.
  3. Een koekenpan of platte grillpan op een middelhoog vuur verhitten en een olielaagje geven. Ong. 1/4 van het beslag in het midden van de pan schenken. 4 plakjes bacon in het midden leggen en met een spatel de pannenkoek rond maken. Ong. 5 minuten bakken tot de randen droog zijn, keren en de andere kant bakken tot het midden stevig is en beide kanten bruin zijn. Uit de pan halen en tonkatsusaus erover schenken. De procedure herhalen met het resterende beslag en de bacon.

Vergelijkbare recepten

Beoordelingen (0)

Jouw beoordeling

Waardeer met sterren

Meer collecties

Bacon
Bacon (109)
Spek
Spek (313)
Azië
Azië (551)