Baba Ghanoesh

    Baba Ghanoesh

    59keer bewaard
    50min


    14 personen hebben dit gemaakt

    Een hemels gerecht, deze dip van geroosterde aubergine. Het komt oorspronkelijk uit Libanon en is heerlijk als snack met pitabrood en groenten, of samen met andere hapjes als meze.

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • 1 aubergine
    • 4 eetlepels citroensap
    • 4 eetlepels tahini
    • 2 eetlepels sesamzaad
    • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
    • zout en versgemalen zwarte peper naar smaak
    • 1-2 eetlepels extra virgin olijfolie

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 40min  ›  Klaar in:50min 

    1. De oven voorverwarmen op 200°C/gasstand 6. Een bakplaat licht invetten.
    2. De aubergine op een bakplaat leggen en er met een vork gaatjes in prikken. Onder regelmatig draaien 30-40 minuten gaar roosteren.
    3. Aubergine uit de oven halen en in een kom koud water onderdompelen. Uit het water halen en schil verwijderen.
    4. Aubergine, citroensap, tahini, sesamzaad en knoflook in een blender pureren. Op smaak brengen met zout en peper.
    5. De groenten in een middelgrote kom geleidelijk met de olijfolie vermengen. 3 uur in de koelkast zetten alvorens te serveren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    Nimilo
    van
    2

    Makkelijk te bereiden en ontzettend lekker - 23 jul 2012

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren