Pain au chocolat met frambozen

    Pain au chocolat met frambozen

    23keer bewaard
    38min


    79 personen hebben dit gemaakt

    Luchtig, kant-en-klaar bladerdeeg wordt gevuld met chocolade-hazelnootpasta en frambozenjam. Een verrukkelijke lekkernij. Het recept bedacht ik zomaar, en na één hap wist ik dat het zo de boeken in kon. Eenvoudig en heerlijk. Bekijk ook de video van dit recept!

    Ingrediënten
    Porties: 18 

    • 2 grote vellen vers bladerdeeg
    • 6 eetlepels chocolade-hazelnootpasta, bijv. Nutella
    • 3 eetlepels frambozenjam
    • 1 ei, losgeklopt
    • 4 eetlepels poedersuiker ter garnering (eventueel)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 18min  ›  Klaar in:38min 

    1. De oven voorverwarmen op 200°C/gasstand 6.
    2. Rol de vellen bladerdeeg uit op een licht bebloemd oppervlak. Snij elk vel in drie lange repen en snij dan elke reep weer in drie delen, zodat je in totaal 18 rechthoekjes krijgt.
    3. Een beetje hazelnootpasta over de helft van elke rechthoek smeren. Blijf daarbij 1 cm binnen de rand. 1/2 theelepel frambozenjam over de hazelnootpasta smeren. De randen met ei besmeren en over de vulling dichtvouwen. De randen zachtjes dichtdrukken. Proces herhalen met de resterende bladerdeeg. Met een scherp mes sneetjes over elk pasteitje trekken en met 5 cm tussenruimte over de bakplaten verdelen.
    4. In ong. 18 minuten in de voorverwarmde oven goudbruin bakken. Op een rooster laten afkoelen en vervolgens eventueel met poedersuiker bestrooien.

    Video

    Pain au chocolat met frambozen
    Pain au chocolat met frambozen

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren