Pecannoten taartjes

    Pecannoten taartjes

    4keer bewaard
    40min


    159 personen hebben dit gemaakt

    Deze verleidelijke mini taartjes zijn een hit met kerst.

    Ingrediënten
    Porties: 60 

    • 500g boter
    • 350g roomkaas
    • 500 gr witte bloem
    • 3 eieren
    • 500g donkerbruine basterdsuiker
    • 50g gesmolten boter
    • 1/2 theelepel vanille-extract
    • 1 snufje zout
    • 175g gehakte pecannoten

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 25min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:40min 

    1. De oven voorverwarmen op 180°C/gasstand 4.
    2. Mix in een middelgrote kom de boter en roomkaas samen tot het goed gemengd is. Klop de bloem erdoor, steeds 1/4 deel per keer, tot de mix een glad deeg wordt. Rol hier kleine balletjes van en druk die in de bodem en zijkanten van de taartvormpjes of mini-muffin vormpjes.
    3. Mix in een andere kom de eieren, bruine suiker, boter, vanille en zout. Roer de pecannoten erdoor. Gebruik een lepel om elk vormpje voor 2/3 te vullen met het mengsel.
    4. Bak 15 tot 18 minuten in de voorverwarmde oven, tot het deeg lichtbruin is en de vulling is gerezen. Laat afkoelen en haal voorzichtig uit de vormpjes.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren