Penne met asperges en garnalen

    Penne met asperges en garnalen

    14keer bewaard
    35min


    65 personen hebben dit gemaakt

    Een gezond, hartig, maar elegant gerecht dat geschikt is om aan gasten te serveren. Bovendien erg eenvoudig en snel te bereiden.

    Ingrediënten
    Porties: 2 

    • 75 gr penne pasta
    • 2 eetlepels olijfolie
    • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
    • 4 eetlepels ui, fijngesneden
    • 125 ml witte wijn
    • 1/4 theelepel gemalen rode chilischilfers
    • 1 eetlepel boter
    • 10 groene asperges, in stukken van 2,5 cm
    • 18 grote garnalen, gepeld en schoongemaakt
    • 1 eetlepel citroensap
    • zout en peper naar smaak
    • 2 eetlepels verse bladselderij, fijngesneden
    • 4 eetlepels Parmezaanse kaas, geraspt

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:35min 

    1. Een grote pan licht gezouten water aan de kook brengen en daarin de penne in 8-10 minuten al dente koken. Afgieten.
    2. Intussen in een grote koekenpan op een middelhoog vuur de olie verhitten. Knoflook en ui erdoor roeren en de ui in ong. 5 minuten zacht en doorzichtig bakken. Witte wijn erbij schenken en 2 minuten laten sudderen. Chili, boter en asperges erdoor roeren en in ong. 3 minuten de asperges net zacht koken. Garnalen en citroensap toevoegen en doorkoken tot de garnalen roze zijn en van binnen ondoorzichtig. Op smaak brengen met zout en peper.
    3. De gekookte penne door de garnalen-aspergemix scheppen. Ter garnering peterselie en Parmezaanse kaas erover strooien.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren