Perfecte jus voor kalkoen

    Perfecte jus voor kalkoen

    2keer bewaard
    30min


    116 personen hebben dit gemaakt

    Deze ouderwetse maar geliefde kalkoenjus is erg makkelijk om te maken. Perfect voor het kerstdiner.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 3 eetlepels braadvocht van een kalkoen
    • 3 eetlepels bloem
    • 600ml kalkoenbouillon
    • 4 eetlepels gehakte en gekookte kalkoen ingewanden (niertjes, lever etc)
    • 1/2 eetlepel gehakte verse salie
    • 1/2 theelepel gemalen zwarte peper
    • zout naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:30min 

    1. Verhit het braadvocht in een grote koekenpan op middelhoog vuur; voeg geleidelijk en al roerend de bloem toe en roer tot het goudbruin is.
    2. Roer langzaam met een garde de kalkoenbouillon toe tot het gemengd is en glad. Roer het vlees erdoor en breng op smaak met salie, peper en zout. Breng aan de kook, zet het vuur lager en laat zachtjes koken tot het ingedikt is, in 8 tot 10 minuten.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren