Pittige brinjal

    Pittige brinjal

    14keer bewaard
    55min


    18 personen hebben dit gemaakt

    Gewoonweg verrukkelijk, dit Indiase recept voor aubergine curry. Ik weet zeker dat u het lekker vindt.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 2 eetlepels plantaardige olie
    • 1 aubergine (500 gr), in stukken van 2,5 cm
    • 6 eetlepels plantaardige olie
    • 1/2 theelepel komijnzaad
    • 1/2 theelepel fenugreekzaad, gekneusd
    • 1/2 theelepel kalonji (zwart uienzaad of nigella)
    • 1/2 theelepel sesamzaad
    • 1 stuk (1 cm) verse gember, fijngesneden
    • 5 teentjes knoflook, fijngesneden
    • 2 uien, geschild en zeer fijngesneden
    • 1 groene chilipeper, zaadlijst verwijderd en fijngesneden
    • 4 eetlepels tomatenpuree
    • 1/2 theelepel chilipoeder
    • 1/2 theelepel gemalen koriander
    • 1/2 theelepel gemalen kurkuma
    • 3/4 theelepel zout
    • 125 ml kokosmelk
    • 1 eetlepel verse korianderblad

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 25min  ›  Klaar in:55min 

    1. In een grote koekenpan op een matig hoog vuur 2 eetlepels olie verhitten en hierin de stukken aubergine in ong. 5 minuten goudkleurig bakken. Uit de pan halen en apart zetten. De pan met een stuk keukenrol schoonvegen.
    2. In dezelfde pan op middelhoog vuur 6 eetlepels olie verhitten. Komijn, fenugreek, kalonji en sesamzaad toevoegen en bakken tot het komijnzaad goudkleurig wordt (ong. 2 minuten). Het vuur lager zetten, gember en knoflook erdoor roeren en een paar seconden bakken. Ui en chilipeper toevoegen en al roerend bakken tot de ui goudkleurig is (ong. 10 minuten).
    3. Tomatenpuree, chilipoeder, koriander, kurkuma en zout door de ui roeren. Op een middelhoog vuur al roerend ong. 2 minuten bakken tot de olie zich scheidt. De gebakken aubergine toevoegen, de pan sluiten en de aubergine in ong. 5 minuten gaar sudderen. Kokosmelk erdoor roeren en verhitten. Korianderblad erover strooien.

    Note van de redactie:

    Kalonji (nigella zaden) worden ook uienzaden genoemd vanwege hun smaak, gevonden in Aziatische winkels in kleine zakjes. Deze kleine, puntige zwarte zaadjes komen van een bloem verwant aan het bekende "juffertje-in-het-groen".

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren