Kruidige havermoutkoekjes met rozijnen

    Kruidige havermoutkoekjes met rozijnen

    19keer bewaard
    35min


    4624 personen hebben dit gemaakt

    Een beetje experimenteren heeft geleid tot deze stevige, pittige havermoutkoekjes met rozijnen. Tijdens het bakken vult uw keuken zich met heerlijke geuren. Het ruikt zo lekker dat ik altijd aan kerstmis moet denken.

    Ingrediënten
    Porties: 36 

    • 220 gr boter, op kamertemperatuur
    • 200 gr bruine basterdsuiker
    • 100g suiker
    • 2 eieren
    • 1 theelepel vanille-extract
    • 200 gr witte bloem
    • 1 theelepel baksoda
    • 1 theelepel kaneelpoeder
    • 1/2 theelepel gemalen kruidnagel
    • 1/2 theelepel zout
    • 250 gr havermoutvlokken
    • 150 gr sultana's of rozijnen

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 12min  ›  Extra tijd: 8min  ›  Klaar in:35min 

    1. De oven voorverwarmen op 180°C/gasstand 4.
    2. In een grote kom boter, basterdsuiker, suiker, eieren en vanille glad en romig opkloppen. Bloem, baksoda, kaneel, kruidnagel en zout vermengen en door de suikermix roeren. Havermout en rozijnen erdoor roeren en met volle theelepels over een niet-ingevette bakplaat verdelen.
    3. 10-12 minuten bakken tot de koekjes licht en goudbruin zijn. Niet te lang bakken. 2 minuten laten afkoelen alvorens van de bakplaat te verwijderen. Na afkoelen in een luchtdichte trommel bewaren. Zorg dat u er op tijd bij bent, want ze zijn zo op!

    Baksoda

    Meer informatie vind je in het artikel wat is baksoda?

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren