Kruidige flespompoensoep

    Kruidige flespompoensoep

    42keer bewaard
    1uur30min


    276 personen hebben dit gemaakt

    Sherry geeft deze heerlijke flespompoensoep een diepere smaak terwijl de room het een vollere smaak geeft.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 1,5 kg (fles)pompoen, gehalveerd en zonder zaadjes
    • 50g boter
    • 1 middelgrote ui, gesneden
    • 1 prei, gesneden
    • 2 teentjes knoflook, in plakjes
    • 1 liter kippenbouillon
    • 2 grote aardappels, geschild en in kwarten
    • 1/8 theelepel cayennepeper
    • 1/8 theelepel piment
    • 1/8 theelepel gemalen nootmuskaat
    • 1/8 theelepel gemberpoeder
    • zout en versgemalen zwarte peper naar smaak
    • 125ml sherry
    • 125ml slagroom
    • 125ml melk
    • 125ml zure room (optioneel)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Klaar in:1uur30min 

    1. Verwarm de oven voor op 190 C / gasovenstand 6. Doe een laagje water in een ovenschaal. Leg de halve pompoenen met de snij zijde naar beneden in de schaal. Zet dit 40 minuten in de oven, of tot je met een vork gemakkelijk in het vruchtvlees kan prikken. Laat iets afkoelen, verwijder dan de schil. Zet apart.
    2. Smelt de boter in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de ui, prei en knoflook toe en bak dit een paar minuten, tot het zacht is. Schenk de kippenbouillon in de pan. Doe de aardappels erbij en breng aan de kook. Kook in ongeveer 20 minuten gaar. Doe de pompoen erbij en stamp met de aardappels tot kleine stukjes. Gebruik een staafmixer om de soep te pureren. Of pureer het in porties in een keukenmachine. Doe terug in de pan.
    3. Breng de soep op smaak met cayennepeper, piment, nootmuskaat, gemberpoeder, zout en peper, roer dan de sherry, room en melk erdoor. Verwarm goed door, maar laat niet koken. Schep in kommen en maak af met een lepel zure room indien gewenst.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (4)

    guus
    van
    3

    Lekker soep! Heb wel wat meer van de kruiden toegevoegd, ongeveer verdubbeld (behalve de cayenne). Ook heb ik wat rozemarijn toegevoegd na het proeven en dat was echt een heerlijke toevoeging. - 20 jan 2011

    tedk
    van
    2

    - Gewaardeerd op - 20 nov 2013

    van
    0

    Heerlijke soep, door de kruiden lekker pittig maar niet té. Ga hem zéker nog eens maken - 29 okt 2016

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren