Polenta pap met crème fraîche en bramenjam

    Polenta pap met crème fraîche en bramenjam

    2keer bewaard
    50min


    20 personen hebben dit gemaakt

    Wij eten dit altijd met zelfgemaakte bramenjam in het weekend. Je kan dit vervangen door je favoriete jam. Maak af met gezoete crème fraîche.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 700ml melk
    • 700ml water
    • 180g polenta
    • 2 eetlepels ruwe rietsuiker
    • 1/2 theelepel zout
    • 100g crème fraîche (optioneel)
    • 1 theelepel suiker (optioneel)
    • 125g bramenjam

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 35min  ›  Klaar in:50min 

    1. In een middelgrote pan op hoog vuur, breng melk en water aan de kook. Zet het vuur lager zodat het zachtjes kookt. Onder voortdurend roeren, strooi de polenta er gelijkmatig bij, en roer klontjes weg als die zich vormen. Roer de 2 eetlepels suiker en het zout erdoor. Laat zachtjes doorkoken, roer regelmatig, tot de polenta zacht en romig is, ongeveer 30 minuten.
    2. Meng de crème fraîche en 1 eetlepel suiker in een kleine kom.
    3. Lepel de polenta in kommen, en doe daar ongeveer 1 eetlepel jam en een beetje gezoete crème fraîche op.

    Voor de crème fraîche

    Probeer het met een eetlepel honing of gebruik het ongezoet.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren