Rabarbercake met aardbeien en sinaasappel

    Rabarbercake met aardbeien en sinaasappel

    4keer bewaard
    1uur10min


    30 personen hebben dit gemaakt

    Rabarber en aardbeien worden verwerkt in een stevige cake met een vleugje sinaasappel; een heerlijk voorjaars dessert.

    Ingrediënten
    Porties: 9 

    • 6 stengels rabarber, in stukken van 2 cm
    • 1 bakje aardbeien, ontkroond en in plakjes
    • 250 gr suiker, apart te verwerken
    • 75 gr boter, op kamertemperatuur
    • 1 ei
    • 2 theelepels sinaasappelrasp
    • 1 theelepel vanille-extract
    • 150 gr bloem
    • 1 theelepel bakpoeder
    • 1/2 theelepel baksoda
    • 1/8 theelepel zout
    • 180 ml karnemelk

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 55min  ›  Klaar in:1uur10min 

    1. De oven voorverwarmen op 180°C/gasstand 4. Een vierkante ovenschaal van 23 cm invetten.
    2. Rabarber en aardbeien in een kom vermengen met 1/2 van de suiker. Over de ingevette ovenschaal verdelen. In een middelgrote kom de resterende suiker met boter in ong. 3 minuten licht en romig opkloppen. Eieren, sinaasappelrasp en vanille erdoor mixen. Bloem, bakpoeder, baksoda en zout vermengen en afwisselend met de karnemelk door het beslag roeren. Het beslag over het fruit schenken.
    3. Ong. 55 minuten in de voorverwarmde oven bakken tot een vleespen schoon uit het midden van de cake verwijderd kan worden.

    Baksoda

    Meer informatie vind je in het artikel wat is baksoda?

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren