Caro's rabarber crumble

    Caro's rabarber crumble

    24keer bewaard
    55min


    393 personen hebben dit gemaakt

    Dit is de meest eenvoudige manier om volop van het rabarberseizoen te genieten. Een favoriet uit mijn kindertijd.

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • 365 gr rabarber, in stukjes
    • 200 gr kristalsuiker
    • 3 eetlepels bloem
    • 200 gr lichtbruine basterdsuiker
    • 80 gr havermoutvlokken
    • 200 gr witte bloem
    • 225g boter

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 40min  ›  Klaar in:55min 

    1. De oven voorverwarmen op 190°C/gasstand 5. Een ovenschaal van 22x33 cm licht invetten.
    2. In een grote mengkom rabarber, suiker en 3 eetlepels bloem vermengen. Goed roeren en gelijkmatig over de ovenschaal verdelen. Apart zetten.
    3. In een grote mengkom basterdsuiker, havermoutvlokken en 200 gr bloem goed mengen. Boter of margarine erdoor kneden tot het mengsel kruimelig is en over de laag rabarber strooien.
    4. 40 minuten in de voorverwarmde oven bakken. Warm of koud serveren.

    Video

    Rabarber crumble
    Rabarber crumble

    Recent bekeken

    Beoordelingen (2)

    van
    0

    Ik vond het heel erg lekker, vooral die crumble yummie! Volgende keer ga ik het echter wel meer minder suiker maken, want het was naar mijn smaak veel te zoet. - 27 jun 2016

    van
    0

    - Gewaardeerd op - 18 jun 2016

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren