Geroosterde aardappelen met spinazie

    (390)

    Geroosterde aardappelen met verse spinazie in een saus van knoflook, boter, zeezout en rozemarijn. Je kunt ook andere groenten voor dit gerecht gebruiken - arugula of snijbiet is ook zeer geschikt. Maak het gerecht af met een scheutje olijfolie en/of en lekkere geraspte harde kaas zoals Parmiggiano of Pecorino Romano.


    357 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 2 

    • 6 aardappels, in vieren
    • 25g boter
    • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
    • 1 eetlepel verse rozemarijn, fijngesneden
    • zeezout en versgemalen zwarte peper naar smaak
    • 50g verse spinazieblaadjes

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:40min 

    1. Verwarm de oven voor op 200 C / gasovenstand 6.
    2. Leg de aardappels in een enkele laag in een ovenschaal. Smelt de boter in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg knoflook toe en bak tot het net goudbruin is. Roer de rozemarijn erdoor en bak tot het gaat geuren. Schenk over de aardappels in de schaal. Breng op smaak met zout en peper.
    3. Rooster 30 minuten onafgedekt in de voorverwarmde oven, tot de aardappels gaar zijn. Haal uit de oven en meng met spinazie. Zet weer in de oven voor 1 tot 2 minuten, tot de spinazie is geslonken.

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (390)

    Dit recept heeft (nog) geen Nederlandse beoordelingen, maar je kunt beoordelingen in andere talen bekijken.

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren