Romige aspergehapjes

    Romige aspergehapjes

    29keer bewaard
    1uur30min


    108 personen hebben dit gemaakt

    Deze borrelhapjes zijn snel te maken en absoluut geweldig van smaak. U kunt ze van tevoren bereiden en tot gebruik invriezen.

    Ingrediënten
    Porties: 10 

    • 20 dunne sneetjes witbrood, korst verwijderd (casinobrood)
    • 125 gr blauwe kaas, op kamertemperatuur
    • 1 pakje (200 gr) roomkaas, op kamertemperatuur
    • 1 ei, losgeklopt
    • 20 verse asperges
    • 300 gr boter

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 25min  ›  Extra tijd: 45min  ›  Klaar in:1uur30min 

    1. De korstjes van de sneetjes snijden en deze met een deegroller licht platdrukken.
    2. In een kom blauwe kaas, roomkaas en ei tot goed gemengd, romig geheel mengen. Elk sneetje brood met een dun laagje besmeren en om een asperge rollen. De rolletjes vastzetten met een cocktailprikker.
    3. In een kleine sauspan de boter smelten. De aspergepakjes door de boter rollen en over een kleine bakplaat verdelen die in het vriesvak past. Ong. 1 uur in het vriesvak laten staan, tot de boter hard is en de pakjes stevig. Uit het vriesvak halen, prikkers verwijderen en de pakjes halveren. In een hersluitbare plastic zak tot gebruik in de vriezer bewaren.
    4. Om te serveren: de oven voorverwarmen op 200°C/gasstand 6.
    5. De bevroren aspergewraps over een niet-ingevette bakplaat verdelen. Ong. 25 minuten in de voorverwarmde oven lichtbruin bakken. Regelmatig controleren en eventueel keren zodat ze niet aanbranden. Gelijkmatig bruin laten worden en eet smakelijk!

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    steylen
    van
    0

    super origineel hapje!!!!! - 31 dec 2011

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren