Rösti van zoete aardappel

    (17)

    Zoete aardappel en scherpe geitenkaas gecombineerd in een verrukkelijk voor- of bijgerecht. Heerlijk met salade.


    32 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 500 gr zoete aardappel, geschild
    • 2 eetlepels olijfolie
    • 1 kleine ui, fijngesneden
    • 1 teentje knoflook, fijngesneden
    • 175 gr geitenkaas, verbrokkeld
    • 2 eieren, losgeklopt

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 40min  ›  Klaar in:1uur 

    1. De oven voorverwarmen op 220°C/gasstand 7. Een bakplaat met bakpapier beleggen.
    2. Zoete aardappel raspen, in een schone doek wikkelen, overmatig vloeistof eruit knijpen en in een grote kom doen.
    3. In een koekenpan op een middelhoog vuur de olijfolie verhitten en daarin ui en knoflook zacht bakken. Overscheppen in de kom met aardappel, 2/3 van de geitenkaas toevoegen en goed mengen. Het mengsel in 4 gelijke porties verdelen, met de hand ballen vormen en deze tot 1 cm dikte drukken. De koeken over de bakplaat verdelen.
    4. Ong. 25 minuten in de voorverwarmde oven roosteren tot de rösti goudbruin zijn. De resterende geitenkaas over de koeken verdelen, bakplaat terugschuiven in de oven en in 5 minuten de kaas smelten.
    Bekijk alle 12 recepten

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (17)

    Dit recept heeft (nog) geen Nederlandse beoordelingen, maar je kunt beoordelingen in andere talen bekijken.

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren
    Bekijk alle 8 collecties